Sunday, November 1, 2009

IDEA KREATIF SIMPLE

Salam kengkawan, malam ni nak cerita sikit, balik rumah rumah
no. 2 ni tak buat apa-apa berehat aje, lepas berkemas, mengemop
lantai,
belek majalah pas tu baring2 memang senang lenang,
anak-anak tak
mahu ikut, kata diaorang kat sini takde internet
dan kawan.
Tiba-tiba datang idea, nak buat sesuatu, dalam
almari ada 4 helai
doily, tapi plain aje takde bunga2 langsung.
Akakpun pergi kedai riben
lalu belilah bunga ros riben yang
kecil2 tu... lalu akak jahit kat doily
yang plain tu dan tepekkan
juga kat lamp shade akak yang plain juga.
So nilah hasilnya...
idea simple ku.
Doily ni temporary aje, nanti nak order doily
ngan Kakyon jugak...
janji mesti ada bunga ros...




Lampu ni juga kena tepek bunga ... nasiblah kau
lampu... janji tuan dia suka....





Inilah rupanya lampu yang dah kena lekat bunga
ros reben, percubaan pertama, lekat bunga kecil2
dulu, kalau bunga besar takut serabutlah pulak
lampu ni...





Gambar close-up




Lamp shade yang plain, tapi ada
jurai-jurai manik....





Dah siap pun doily sempoi akak, bolehlah hias
kat dalam almari ni... sementara aje tau, nanti
nak order juga doily dengan Kakyon...




Ni pulak letak kat atas meja




Dah siap jahit bunga reben... letak empat ketul bunga




Nilah doily plain yang akak katakan tadi





ShoutMix chat widget