Sunday, December 27, 2009

MY DREAM COMES TRUE



Set cawan dan teko







Koleksi Teaset RA (Old Country Roses) termasuk
2 tier cake stand



Gambar dekat campur sikit ngan akak punya
candy bowl bunganya nak akan2 sama.

Selamat malam kengkawan rasanya dah lama
Kak Rozi tak update blog ini, baru baik dari sakit.
Alhamdulilah dah sihat. Malam ni nak share sikit
tentang RA (OCR) akak, baru beli ngan Fa dan
Mummy dia Puan Mimi dari Beautiful Pottery.
Akak memang minat dengan RA Old Country
Roses ini dari akak sekolah menengah iaitu dari
tahun 70an lagi masa tu pergi rumah bapa saudara
(Tan Sri) ternampak set ni, dalam hati akak berkata
cantiknya. Masa tu keluarga akak bukanlah orang
senang, lama-lama umur semakin meningkat, minat
tu tak pernah luntur dan selalu pergi cuci mata kat
Sogo. Akhirnya dapatlah juga RA (OCR) ni apabila
terjumpa blog Beautiful Pottery yang harganya lebih
murah dari yang dijual di Sogo. Akak memang
menabung untuk memiliki RA (OCR) ni cukuplah
dapat Tea set aje.

Gembiranya tak terkira... dapat memiliki tea set ini

4 comments:

Joyah Sempoi said...

salam kak rozie...

alhamdulillah rezeki dapat memiliki RA OCR...saya kat sini pun kumpul sikit2 jer..beli ikut kemampuan...kalau pandai cari, dapatlah yang murah...:)

rozi said...

Salam,
syukur alhamdulillah, akak dah lama idam, dah tua barulah dapat, tapi takpe akhirnya dapat juga asalkan sabar dpt harga murah sikit.
Ini pun akak mengumpul duit untuk dptkan RA ni.

Jabber said...

Hi Rosie!
Beautiful beautiful Roses! I love the look of your blog. You would be very popular here in the state of Utah in the United States. We call this the country style and it's highly desireable. The country cottage that you are talking about in my painting is actually a ranch house that is in Utah and I grew up going there. My friend's family owned it. They don't any more but I did a painting of the ranch house for my friend. I'm glad you like my style of art.

NJ said...

salam rozie
salam kenal dan ziarah...saya dah follow ye


ShoutMix chat widget